Overslaan naar content

Docent Rekenen - MBO

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor wiskunde en rekenen? Wil jij de programmeurs van de toekomst helpen hun rekenvaardigheid te ontwikkelen? Lees dan snel verder!


Over Bit Academy

Bij de Bit Academy leiden we samen met het bedrijfsleven de programmeurs van de toekomst op. Met een sterke focus op peer-to-peer onderwijs, leren door te doen en autonomie behaalt een student binnen 3 jaar een volwaardig MBO diploma.

Wij zijn de Bit Academy gestart, omdat wij vinden dat de ontwikkeling van mensen centraal moet staan in het onderwijs.

Bij de Bit Academy is vooral de student aan het werk in plaats van de coach. Niet consumeren, maar produceren! Maximaal 15 minuten presentaties per dag, daarna zelf oefenen met een scala aan kleine exercises die stapsgewijs steeds moeilijker worden. Alle vaardigheden die je hierbij leert komen samen in grote meerweekse projecten voor echte bedrijven.

Binnen de Bit Academy kan een student zelf een pad kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om je te specialiseren in web development, embedded system engineering of game development. Dit doe je door eerst een basis programma te volgen, want bijna alle tech heeft dezelfde basis. Daarna kun je zelf uitzoeken wat je het best vindt passen bij jouw talenten.

De coaches zijn hybride en komen uit het bedrijfsleven. Dit is de enige manier om de content van je opleiding up-to-date te houden. Je IT-opleiding moet geen geschiedenisles zijn.

Samen maken we van MBO'ers weer winnaars! 🚀


Missie

Bij de Bit Academy leiden we samen met het bedrijfsleven de programmeurs van de toekomst op. Met een sterke focus op peer-to-peer onderwijs, leren door te doen en autonomie behaalt een student een volwaardig Mbo of Hbo diploma.

Wij zijn de Bit Academy gestart, omdat wij vinden dat de ontwikkeling van mensen centraal moet staan in het onderwijs.

De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat het onderwijs up-to-date blijft. De studenten zijn gemotiveerd om elke dag een beetje beter te worden en hier helpen wij ze bij. Wanneer zij klaar zijn met de Bit Academy kunnen zij met vol vertrouwen een start maken aan hun carrière.

Samen bouwen we de beste tech opleiding van Nederland waardoor jong talent excelleert! 🚀


Over de functie

Bij ons leren studenten echt door te doen. Hierdoor zal het vak rekenen nooit klassikaal worden gegeven, maar coach jij de studenten zich het rekenen zelf aan te leren. Wel geef je ‘live coding sessies’ van maximaal een half uur om bepaalde onderwerpen uit te leggen. Studenten mogen echter zelf kiezen of ze hier bij aansluiten. Studenten zijn zelfstandig aan het werk en komen naar je toe met vragen. Jij helpt hen achter het juiste antwoord te komen. Ook houd je de voortgang van studenten in de gaten en stuur je bij waar nodig.

Wij zoeken iemand die een vaste dag per week beschikbaar is voor 8 tot 16 uur. Als je vanwege andere verplichtingen een keer een dag moet wisselen is dit uiteraard mogelijk in overleg.

Vereisten


  • Uitstekende kennis van rekenen en Wiskunde (A1)
  • Tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)
  • Enthousiast
  • Minimaal HBO denkvermogen

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een leuk enthousiast team
  • Wekelijkse checkins om de gang van zaken te bespreken
  • 💰 Een startsalaris van €17,50 per uur (inclusief vakantiegeld en pensioen). Heb je al werkervaring als docent rekenen? Dan krijg je +€1,- per uur voor elk jaar werkervaring, tot een maximum van €25,-

Beschik je niet over alle functievereisten? Onderzoek laat zien dat vrouwen en mensen met een migratieachtergrond minder snel op vacatures reageren wanneer ze niet voldoen aan alle gevraagde functievereisten. Bij Bit Academy bouwen we aan een diverse en inclusieve werk- en leeromgeving. Als je enthousiast bent over deze rol, maar jouw werkervaring niet perfect aansluit op de vacature, willen we je aansporen om tóch te solliciteren. Het kan zijn dat je alsnog de juiste kandidaat bent voor deze of een andere rol binnen Bit Academy.

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

of

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland