Skip to content

Data engineer trainer (parttime)

RemoteNederland, Noord-Holland, Amsterdam

Functieomschrijving

We zoeken developers die het leuk vinden om volwassenen online te helpen leren programmeren.


Bij de Bit Academy leiden we samen met het bedrijfsleven de programmeurs van de toekomst op. Met een sterke focus op peer-to-peer onderwijs, leren door te doen en autonomie behaalt een student binnen 3 jaar een volwaardig MBO diploma. De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat het onderwijs up-to-date blijft. De studenten zijn gemotiveerd om elke dag een beetje beter te worden en hier helpen wij ze bij. Wanneer zij klaar zijn met de Bit Academy kunnen zij met vol vertrouwen een start maken aan hun carrière.


Voor de Bit Academy is 'een leven lang leren' een belangrijk thema. Want ook na je MBO studie moet je jezelf blijven ontwikkelen om relevant te blijven. Hierom doet de Bit Academy mee met STAP. Dit is een subsidieregeling van de overheid, waarmee volwassenen gratis een opleiding (online) kunnen volgen. Wij bieden binnen deze regeling de 10 weekse opleiding junior data engineer en full stack web developer aan, waar inmiddels een groot aantal deelnemers met ontzettend veel plezier aan mee doen.


Tijdens deze 10 weken heeft een deelnemer met een vaste groep elke week een online bijeenkomst van 2 uur. Door deel uit te maken van een vaste groep wordt het leren bevorderd. Buiten deze online bijeenkomst om kan een student altijd met vragen terecht in onze Online Learning Community (in Slack). Hier staan andere deelnemers en community coaches klaar om te helpen. 


Wat ga je doen?

Als online trainer (coach) help je de deelnemers om betere programmeurs te worden. Programmeren leer je door te doen, dus hier ligt bij ons de focus ook op: de deelnemer moet produceren, niet consumeren. Ons lesmateriaal is zo opgebouwd dat een deelnemer er zelfstandig doorheen kan bewegen. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten geef je korte presentaties over de lesstof die wordt behandeld. Als coach is het belangrijk dat je mensen weet te motiveren en te enthousiasmeren. Leren programmeren kan soms frustrerend zijn, en jij bent er om ze hier doorheen te helpen. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten worden ook groepsopdrachten gedaan, zodat deelnemers leren samenwerken en elkaar ook leren kennen. Door jouw inspanningen voelen ze zich écht deel van een hechte community waarin ze in korte tijd veel leren. Niet alleen van jou als coach, maar juist ook van elkaar.


Verantwoordelijkheden:

 • Je bent de coach van een vaste groep deelnemers (maximaal 25 per groep)
 • Je host 10 weken lang de wekelijkse bijeenkomst van 2 uur, waarbij je korte presentaties geeft over de stof die behandeld wordt
 • Je weet ingewikkelde concepten op een simpelere manier uit te leggen
 • Je vindt het leuk om mensen te helpen leren programmeren

Vereisten

Skills

 • Gedegen Data kennis (Python, SQL, Pandas, Seaborn, Jupyter Notebook)
 • Presentaties kunnen geven
 • Feedback kunnen geven
 • Teamwork bevorderen
 • Mensen kunnen stimuleren, inspireren en motiveren
 • Spreekt vloeiend Nederlands


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een start training om je klaar te stomen voor het coachen
 • Vaste trainingsmomenten om je didactische vaardigheden bij te spijkeren
 • Een leuk enthousiast team
 • Een passende vergoeding


Beschik je niet over alle functievereisten? Onderzoek laat zien dat vrouwen en mensen met een migratieachtergrond minder snel op vacatures reageren wanneer ze niet voldoen aan alle gevraagde functievereisten. Bij Bit Academy bouwen we aan een diverse en inclusieve werk- en leeromgeving. Als je enthousiast bent over deze rol, maar jouw werkervaring niet perfect aansluit op de vacature, willen we je aansporen om tóch te solliciteren. Het kan zijn dat je alsnog de juiste kandidaat bent voor deze of een andere rol binnen Bit Academy.

of